Pardon yasası” geri geliyor!

 Pardon yasası” geri geliyor!

Bengü Türk TV'de Metin Özkan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Meydanı programında İç Güvenlik Paketi konuşuldu. Programa katılan MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşerimiz Avukat Halil Öztürk, bir hukukçu olarak paket konusundaki görüşlerini paylaştı ve dikkat çekic

PARDON YASASI GERİ GELİYOR

Metin Özkan’ın İç Güvenlik Paketi, Makul Şüpheli yasası ve Türkiye’deki son gelişmelerle AKP iktidarının ne yapmaya çalıştığını sorduğu programda konuşmacılar, paketin içeriği, neler getireceği ve nelere yol açacağı konusunda görüşlerini paylaştılar. Toplantıda bir hukukçu olarak İç Güvenlik Paketi konusundaki görüşlerini aktaran MHP MYK Üyesi Kırıkkaleli hemşerimiz Avukat Halil Öztürk, “Bu iktidar PKK ile müzakerelerini yasal koşullara getirdiler. Mahkemelerin tümü AKP’yi korumak için yasal hale getirildi. İç Güvenlik Paketiyle gereken yapılacak. Savcının, hâkimin yetkisini valilere ve kaymakamlara verdiler. Bu yasa tasarısı kanunlaşırsa gözaltı süresi 24 saatten 4 güne uzayabilir. 12 Eylül’deki gibi “pardon adaleti” geri geliyor. Güneydoğu’da devlet hukuk kurallarını işletmiyor ya da işletemiyor” dedi.

TÜRKİYE KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Bunun vahim sonuçlarına ve yasa ile bağlantısına dikkat çeken Öztürk, “PKK ile müzakereler yürütülürken, Orta Anadolu ve Batı’da buna gösterilecek tepkiye karşı, tepkiyi bastırmak için bu yasayı çıkarıyorlar. Bunun anlamı budur. Molotof kokteyli taşımak zaten suç, yüzünüzü kapatmak zaten suç. Bütün bunlarla ilgili gelişmelerin hepsi birer kılıf” dedi. Programda Türkiye’nin AKP devletine doğru hızlı bir şekilde gittiğine de dikkat çekildi. Öztürk, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin bu bakımdan çok önemli olduğunu belirtti. Öztürk, “Türkiye bunları aşamazsa yönetilemez. Türkiye kaos ortamına sürüklenir. Hafta sonu Kayseri’de yapılan MYK toplantısında Sayın Genel Başkanımız buna dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’yi kaos ortamından kurtaracak tek parti MHP’dir” dedi.

MİLLETİMİZ HİÇ KORKMASIN

Metin Özkan’ın “Türkiye bu ve benzeri gelişmeler ve yasalar konusunda çok endişeli. Hata korkuyorlar. Siz korkmuyor musunuz?” sorusuna Öztürk, “Ben korkmuyorum. Milletimiz de hiç korkmasın. AKP iktidarın döneminde Türkiye bütün hukuksuzlukları görmüştür. Ben ülkem adına endişeliyim. 7 Haziran seçimleri bu bakımdan önemli. Bazı sihirli sözlerle Türkiye’yi parti devletine doğru sürüklüyorlar. Milletimiz MHP iktidarına hazır olsun. Milletimizle çok ciddi temaslarımız var. 7 Haziran’da MHP iktidarıyla bütün bu hukuksuzluklar, bütün bu kepazelikler son bulacak. Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.

PKK’LILARI TEMİZE ÇIKARIYORLAR

Öztürk, son zamanlardaki bazı önemli gelişmelere de dikkat çekerek, “Bakınız bu iktidar PKK’lıların geçmişini sıfırlamaya çalışıyor. Hepsini temize çıkaracak ve işe alacaklar. Bu ülkede o kadar çok işsiz var ki. Bir de çalışanlara verdikleri zamlara bakın. Utanç verici. Suriye politikası ekonomik kayıplara neden oldu. Kırıkkale’den örnek verecek olursak, yaklaşık 20 bin işsiz var. Şu “ak saraya” harcanan para 100 bin işsize 50’şer bin lira olarak dağıtılsaydı, iş kurar işsizlikten kurtulurlardı. Ermenek’teki şehit babasının ayağındaki lastik ayakkabıyı hepimiz gördük. Bir de utanmadan lastik ayakkabı verdiler. Türkiye işte bu durumda. AKP iktidarında Türk’ün hiçbir kıymeti olmadı. Biz, milletimizle MHP’yi iktidara getireceğiz. Ülkemizi de milletimizi de bu kepazeliklerden kurtaracağız” dedi.

YAŞAM HAKKINA TECAVÜZ VAR

Programda konuşan CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, “Ortada iktidarın tanımadığı bir anayasa var. İktidarın çıkarlarına uymuyor. Anayasa toplumun ihtiyaçları gözetilerek yapılır. Herkes buna uymak zorundadır. Ve herkes buna bağlılık yemini etmiştir. Bunlar için bunun önemi yok. Tayyip Erdoğan Türkiye’yi hukuk devleti olmaktan çıkarmıştır. Bu paket toplumu zapturapt altına almaktadır. Bu paketle artık vatandaşlar polis devletini yaşamının her alanında hissedecek. Anayasal yaşam hakkına tecavüz var” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ